041637825 info@koritnik.si

Peskanje v komori

Peskalna komora v velikosti 3,5m x 3,5m x 10 m je primerna za peskanje ograje, medicinske opreme, inox posode, umetniških del, platišča in ostale predmete.

Peskanje v komori (jekleni sekanci, korund, steklene perle, soda bikarbona, orehove lupine, suhi led)

Peskanje v komori je učinkovita metoda za čiščenje površin, odstranjevanje starih premazov ali korozije in utrjevanja termično obdelanih površin z abrazivnim materialom, ki ga nanašamo na obdelovanec. Površine s peskanjem očistimo in pripravimo za nadaljnjo obdelavo (na primer barvanje, prašno barvanje ozitoma prašno lakiranje, emajliranje, galvaniziranje,…).

Katera peskalna sredstva uporabljamo?

Uporabljamo različna peskalna sredstva oziroma abrazive. Zahvaljujoč več kot 40 letnim izkušnjam vam lahko pomagamo in svetujemo pri izbiri peskalnega sredstva. Izberemo ga glede na zahteve peskalnih površin, velikost in obliko obdelovanca, zahtevano nadaljnjo obdelavo in lastnosti materiala obdelovanca. Peskanje v komori izvajamo z jeklenimi sekanci, korundom, steklenimi perlami, sodo bikarbono, orehovimi lupinami ali suhim ledom.

Peskanje v komori z jeklenimi sekanci in korundom

Peskanje z jeklenimi sekanci in korundom poteka v peskalni komori velikosti 6m X 4m X 12m. Primerno je predvsem za šasije tovornjakov, bagrov, viličarjev, prikolic, avtomobilov, ogrodje letal, jadrnic in tudi manjših predmetov vseh vrst in oblik.

Peskanje v komori s steklenimi perlami, orehovimi lupinami ali sodo bikarbono

Peskanje barvnih kovin s steklenimi perlami, sodo bikarbono ali orehovimi lupinami odstrani nečistoče in barvo. Peskalna komora je velikosti 3,5m x 3,5m x 10 m. Primerno je za ograje, medicinsko opremo, inox posode, umetniška dela, platišča,…

Uporabljamo ga za vse predmete in materiale, iz katerih želimo odstraniti ostanke korozije, stare barve, vidnih ostankov varjenja, plamenskega rezanja, odstranjevanju oksidne plasti, spreminjanje videza površine (matiranje) in kot pripravo za nadaljnjo obdelavo kot je na primer barvanje, emajliranje ali galvaniziranje.

Peskanje inoxa, bakra, mesinga, aluminija, kamna,…izvajamo v peskalni komori s posebno mešanico steklenih perl, ki površini dajo enoten videz obdelovanca. Peskanje s posebno mešanico steklenih perl je primerno za: inox ograje, inox tlačne posode, aluminjasta in kovinska platišča, alu deli motorja, mesingaste ograje, bakrene kipce, cerkvene zvonove, kamnite vodnjake,…

 

Zakaj izbrati peskanje pri nas?

Zahvaljujoč več kot 40-letnim izkušnjam vam svetujemo pri izbiri peskalnega sredstva, ki bo za obdelovanec najbolj optimalen. Uporabljamo le najbolj vrhunske materiale in tehnologijo, ki zagotavljajo največjo kakovost peskanja. Poleg videza je pomembna tudi odprava poškodb, da je material primerno obdelan in zaščiten pred nadaljnjo uporabo.

Poleg peskanja vam obdelovance lahko tudi prašno pobarvamo in odpravimo morebitne poškodbe. Preverite tudi naše ostale storitve.

Peskanje in barvanje (prašno lakiranje) platišč pa lahko naročite tudi v naši spletni trgovini.

 

Pošljite povpraševanje

11 + 5 =