Menu

Peskanje in prašno barvanje platišč

Peskanje in barvanje aluminijastih platišč Peskanje in barvanje aluminijastih platišč

Peskanje in prašno barvanje kovinskih in alu platišč

Kovinska in alu platišča peskamo v peskalni komori. Pomembno je, da izberemo pravilno peskalno sredstvo. Pri nas v ta namen uporabljamo posebno mešanico steklenih perl. Ko je platišče speskano, ga prašno pobarvamo. Na kovinska platišča pa pred tem nanesemo še temeljno barvo. Končno barvo si stranke lahko izberejo same. Obnova platišč je gotova v enem delovnem dnevu.

Cenik peskanja in barvanja kovinskih in alu platišč.

Peskanje v komori z jeklenimi sekanci in korundom ter steklenimi perlami, sodo bikarbono, orehovimi lupinami ali suhi led

Uporabljamo različna peskalna sredstva oziroma abrazive. Zahvaljujoč več kot 40 letnim izkušnjam vam lahko pomagamo in svetujemo pri izbiri peskalnega sredstva. Peskanje platišč v komori izvajamo z jeklenimi sekanci, korundom, steklenimi perlami, sodo bikarbono, orehovimi lupinami ali suhi led.

Peskanje platišč z jeklenimi sekanci in korundom poteka v peskalni komori velikosti 6 m X 4 m X 12 m. Peskanje s steklenimi perlami, orehovimi lupinami, sodo bikarbono in suhim ledom pa v peskalni komori 3,5m x 3,5m x 10 m.

Peskanje platišč s suhim ledom je eden izmed novejših načinov peskanja. Suhi led je bolj prijazen za okolje, poleg tega pa je tudi hitrejše kot ostale vrste peskanja. Peskanje s suhim ledom je primerno za platišča kot tudi za obnovitev strojev ali raznih drugih naprav.

Prašno barvanje platišč

S pomočjo elektrostatične pištole barvo v obliki finega prahu nanašamo na platišče. Po zaključenem nanosu barve platišče postavimo v posebno peč, ki segreje platišča na 180 stopinjah Celzija do te mere, da se barvni sloj posuši in utrdi. 

Postopek obnove kovinskih in aluminijastih platišč

  1. Čiščenje in priprava platišča s peskanjem, ki zagotovi, da so površine očiščene in pripravljene za nadaljnjo obdelavo (prašno barvanje).
  2. Morebitna popravila (varjenje, brušenje,…).
  3. Po potrebi in glede na platišče pred prašnim barvanjem opravimo še fino peskanje (steklene perle, soda bikarbona, orehove lupine, suhi led).
  4. Sledi prašno barvanje platišča.
  5. Kovinsko ali aluminijasto platišče nato postavimo v peč, ki material segreje na 180 stopinjah Celzija.
  6. Počakamo, da se platišče ohladi. Po želji vam platišča tudi zmontiramo. Celoten postopek je opravljen v enem dnevu!


Pokličite nas na 041 637 825 in se naročite. Preverite Cenik peskanja in barvanja kovinskih in alu platišč.

Obnova platišč je na voljo tudi v naši spletni trgovini. Enostavno izberete dimenzije vaših kovinskih ali alu platišč, oddate naročilo, naša dostavna služba vam jih odpelje in obnovljena platišča vrne na vaš naslov.

Več iz te kategorije: CNC krivljenje cevi na trn »
nazaj na vrh

Družbena omrežja