Menu

Hidrografika - Tiskanje z vodnim prenosom

Kaj je tiskanje z vodnim prenosom ali hidrografika?

Water Transfer Printing, ki ga pri nas imenujemo vodni 3D tisk ali hidrografika, imenovan tudi kot potopno tiskanje, tiskanje z vodnim prenosom (transferjem), hidrografika slika s folijami, slikanje z vodnim prenosom (transferjem) ali kubično tiskanje, je postopek s katerim nanašamo tiskane motive - hidrografske folije (v naprej pripravljene natisnjene folije) na tridimenzionalne predmete. Hidrografski postopek se lahko uporablja na kovini, plastiki, steklu, trdem lesu in raznih drugih materialih.
Smo edini certificirani izvajalci hidrografike ali tiskanja z vodnim prenosom v Sloveniji vodilnega evropskega podjetja na področju tiskanja z vodnim prenosom.

Uporaba hidrografike

Postopek tiskanja z vodnim prenosom se lahko uporablja v številnih industrijskih panogah, kot je avtomobilska industrija, letalska, ladijska in tudi za razne gospodinjske pripomočke. Primerno je za potiske predmetov in snovi kot so avtomobilski deli, računalniška ohišja, igralne konzole, gospodinjski aparati, pohištvo itd. Možnosti so skoraj neomejene. Tisk z vodnim prenosom uporabljajo v avtomobilizmu, pomorstvu, letalstvu, zdravstvu in arhitekturi.

Za kakšne vrste predmetov lahko vse uporabimo tisk z vodnim prenosom?

Nekaj primerov predmetov, ki so primerni za hidrografski tisk:

  • plastične avtomobilske armature, kljuke, centralne konzole, notranje zaključne letvice in obloge, sestavni deli avtomobilskih motorjev, pokrovi akumulatorjev, pokrovi motorjev, zunanji deli avtomobilov (na primer: stranska ogledala, odbijači, spojlerji,…), žari, obrobe, platišča koles, deli motornih koles, ohišja zobnikov, pokrovi prezračevalnih sistemov in naprav, nihajne vilice, okvirji, deli koles, ladijski kljuni, razne ročke…,
  • ohišja prenosnih računalnikov in telefonov, ohišja igralnih konzol in nadzornih plošč, ohišja računalnikov in dodatne opreme…
  • okvirji slik,
  • zračne puške,
  • samostreli,…

Tiskanje z vodnim prenosom

S tiskanjem z vodnim prenosom lahko natisnemo vsako trdo podlago, ki je neporozna in se jo lahko potopi v vodo. Osnovno pravilo je, da če se barva prime na površino predmeta, lahko ta predmet v večini primerov potiskamo s postopkom hidrografike.

Kakovost in vzdržljivost predmetov, ki jih potiskamo z vodnim prenosom

Z uporabo najnovejše tehnologije tiskanja z vodnim prenosom, je naša ekipa sposobna popolnoma spremeniti videz skoraj vsakega dela avtomobila, motornega kolesa, raznih ohišij računalniške opreme, dodatne opreme, notranje opreme ali kateregakoli drugega predmeta.
Na predmetih, ki jih potiskamo, uporabljamo le najboljše hidrografske folije in aktivatorje vodnega tiska. Poskusimo in naredimo vse kar je možno, da našim cenjenim strankam zagotovimo kakovosten končni izdelek.

Naše priprave so natančne in temeljite, kar je v mnogih pogledih najpomembnejši korak pri izvedbi hidrografike. Uporabljamo najbolj kakovostne barve in osnovne (zaščitne) barvne premaze ter lake.
Inovativna metoda vodnega tiska in natančno premišljen pristop zagotavljajo, da v svojem delu dosegamo najvišje standarde, ki jih naše stranke od nas pričakujejo.

Cena hidrografike je odvisna od velikosti predmeta in zahtevnosti. Za več informacij nam pošljite povpraševanje.

 

Mediji

Tiskanje platišč z vodnim prenosom
nazaj na vrh

Družbena omrežja