Menu

CNC plazemski razrez

CNC plazemski razrez pločevine CNC plazemski razrez pločevine

Plazma

Plazma je četrto agregatno stanje in je prevladujoča snov vidnega vesolja. Na Zemlji se plazma v naravi pojavlja v različnih oblikah. Kot strela, polarni sij ali v obliki ognja,...Poleg naravne poznamo tudi umetno plazmo, ki jo proizvedejo v laboratorijskem okolju z električnim tokom, ki ionizira plin. Zaradi raznolikosti se vedno znova odpirajo nova področja, kjer lahko najdemo možnosti za uporabo plazme. Plazemski razrez se uporablja za rezanje, vrtanje in oblikovanje kovin. Na začetku so plazemski razrez uporabljali predvsem za izdelavo oklepnikov in letal.

Kako deluje CNC plazemski razrez?

CNC plazemski stroj za rezanje se uporablja na področju avtomobilizma, aeronavtike, konstrukcije in ključavničarstva. Zaradi natančnega razreza pa ga uporabljajo tudi umetniki za oblikovanje raznih kovinskih predmetov. Plazemsko rezanje je talilni proces, pri katerem curek plazme (plina) tali material in ga tako razreže. Plazemski razrez uporabljamo za rezanje, vrtanje in oblikovanje kovin - pločevine. Plazma je učinkovito sredstvo za rezanje tankih in debelejših materialov do 60 mm. Ker stroji za plazemski razrez proizvajajo zelo lokalizirane "vročinske cone", so zelo uporabni za rezanje cevi in kotnih profilov.

Kakšne so prednosti CNC plazemskega razreza?

  • Zelo natančno markiranje točk, krivulj in linij.
  • Visoka kakovost razreza pločevine.
  • Zmanjšanje deformacije zaradi pregrevanja materiala.
  • Večje rezalne hitrosti in posledična večja produktivnost.
  • Daljšo življenjsko dobo razrezanega materiala.
  • Nižji stroški razreza.
  • Sekundarne obdelave izrezanih kosov skoraj ni.
  • Razrez črnih in barvnih kovin do 60 mm.
  • Primeren za razrez cevi in prehodnih kolenov.

Za katere materiale je CNC plazemski razrez najbolj primeren?

CNC plazemski razrez se uporablja za rezanje vseh vrst elektro prevodnih kovin - pločevine. To so na primer nerjavna jekla z visoko vsebnostjo kroma in niklja, visoko kvalitetna orodna jekla, aluminij, baker ipd. Plazma še vedno zadovoljuje potrebe velike večine robustnega razreza materiala v industriji. Primeren je za rezanje pločevine, cevi in kotnih profilov.

Mediji

CNC plazemski razrez pločevine

Galerija slik

nazaj na vrh

Družbena omrežja