Menu

Splošni pogoji uporabe

Splošni pogoji spletne strani www.koritnik.si

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
Z uporabo te spletne strani se obiskovalec (kupec) strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Obiskovalec ki bo vnesel kakršne koli podatke je obvezan vnašati samo točne in resnične podatke, informacije, gradiva,.. Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo, in jo predali ustrezni pravni službi. Podatke pridobljene preko spletnih obrazcev in pri naročanju, bomo uporabili le v namene poslovanja podjetja Ključavničarstvo Matija Koritnik s.p.

Spletni katalog, artikli ter cenik

Spletni katalog vsebuje aktualno ponudbo iz našega prodajnega programa in storitev z vsemi potrebnimi podatki. Cene v ceniku so v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo na dan naročila blaga.

Lastnosti blaga in storitev

Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov (predvsem glede barvnega odstopanja). Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine (tekstovnega ali slikovnega materiala).

Ponudnik se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov na spletni strani, kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo ponudnik uporabnika med obdelavo naročila (do odpreme blaga) obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Komunikacija – elektronska obvestila

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • Pošiljatelj bo jasno razviden,
  • Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.
  • Vidno predstavljen bo način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Naročilo blaga ali storitev

Želeno blago ali storitve lahko naročite elektronsko preko spletne trgovine, e-poštnega naslova: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali preko telefona na podlagi veljavnega cenika. Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri podjetju Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti ali telefonu v roku dveh ur od oddaje naročila.

Koraki nakupa - sklenitev naročila

Pred začetkom naročila se mora obiskovalec spletne trgovine registrirati kot uporabnik. Po registraciji lahko uporabnik začne postopek naročila. Ko uporabnik najde artikel, ki ga želi naročiti ga vstavi v košarico.

Koraki nakupa v košarici:

1.korak: Izberite količino izdelkov katere želite naročiti, ter jih potrdite.
2.korak: Izberite način plačila izbranega blaga ter dostavo.
3.korak: Izberite ali ste fizična ali pravna oseba, ter pripišete podatke za plačilo/dostavo.
4.korak: Prikazan je seznam vseh artiklov, ki jih želite naročiti ter znesek celotnega nakupa. Naročnik v tem koraku potrdi, da je seznanjen s pogoji naročanja v nasprotnem primeru ni mogoče zaključiti naročila. V tem koraku tudi zaključite naročilo. Po zaključku naročila dobi naročnik elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila.

Naročilo potrjeno - pogodba sklenjena

V roku najkasneje 48 ur ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ali storitve ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se ponudnik zavezuje, da bo poizkusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Ponudnik si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom "Naročilo potrjeno" nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.

Preklic naročila

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonski številki 041 637 825.

Dobava blaga

Podjetje Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili in garancijskim listom.

Dostava blaga

Če je blago na zalogi, se odpremi najkasneje v treh (3) delovnih dneh. V primeru, da izdelka ni na zalogi, se rok dobave podaljša, o čemer ponudnik obvesti uporabnika v roku dveh (2) delovnih dni. V kolikor želi uporabnik artikle prevzeti osebno, to lahko stori po predhodnem dogovoru (mobitel: 041 637 825 ali email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.). 

Poškodovana, uničena ali izgubljena pošiljka

Ponudnik od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja (embalaža ima vidne poškodbe). V vseh teh navedenih primerih mora uporabnik sprožiti postopek reklamacije pri ponudniku dostave pošiljk, in sicer pošiljko nese na najbližjo izpostavo v enakem stanju, kot jo je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. O tem obvesti tudi ponudnika na kontaktni e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu na 041 637 825.

Reklamacija artiklov

Reklamacije artiklov z obstoječo napako uporabniki sporočijo ponudniku na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali tel 041 637 825.

Pravica do odstopa od pogodbe

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe ali naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago mora potrošnik vrniti prodajalcu najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu. Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini in ga poslati prodajalcu. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik se lahko odloči tudi za zamenjavo in izbere drug izdelek, a mora o tem obvestiti ponudnika hkrati z vračilom blaga.

Vračilo kupnine

Če je kupec od naročila ali pogodbe odstopil skladno s pogoji za odstop, mu je prodajalec dolžan vrniti vplačano kupnino preko TRR.

Izdaja računa, sklenitev pogodbe in plačilo blaga

Podjetje Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p izda račun za naročeno blago, kupcu ob dobavi blaga poleg priloženega računa dostavi še ostalo potrebno dokumentacijo. Naročeno blago, ki je na zalogi kupec plača ob dostavi (po povzetju). Za večja naročila pravnih oseb (tako količinska, kot vrednostna) se lahko sklene pogodba, plačilo se izvrši direktno na TRR podjetja Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p.. Naročeno blago je v lasti podjetja Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p do plačila celotne kupnine.

Pravno varstvo

Za ostale pogoje, ki niso navedeni v splošnih pogojih poslovanja, veljajo določila po veljavni ustrezni zakonodaji.

Zbiranje podatkov

Pri pregledovanju naše spletne strani vam je anonimnost zagotovljena. Osebnih podatkov ne zbiramo. Svoje osebne podatke, kot so ime, poštni naslov, elektronski naslov, telefonska številka, nam prostovoljno zaupate ob registraciji v naši spletni trgovini, zaradi korespondence, nakupa, ali sodelovanja v spletnih raziskavah, itd. Podjetje Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p lahko zadrži elektronska sporočila, katera ste poslali spletni trgovini, jih pošlje vzdrževalcu spletne strani ali našim drugim sodelavcem, ki sodelujejo v spletni trgovini Ta smejo biti na vpogled, vendar le za notranjo uporabo podjetja Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p in za nenehno izboljševanje dela v celotnem podjetju. Podjetje Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p dnevno analizira podatke o obiskanosti spletne trgovine Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p, statistiko dnevnih obiskov, dnevno pobiranje določenih datotek, iz katere države je bil obiskovalec, ki je pobral datoteko. Zbrana statistika nam služi za izboljševanje uporabnosti in prijaznosti na sami strani, lahko pa jo posredujemo tudi tretjim osebam, toda tovrstna statistika ne vsebuje nobenih osebnih podatkov, saj nikakor ne služi v te namene.

Varovanje zasebnosti

Ponudnik je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila. Podatki uporabnikov ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Dostavni službi bodo zaupani le podatki uporabnikov, ki so potrebni za dostavo. 

Za podjetje Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p., spletno trgovino www.shop.koritnik.si , so vsi prejeti osebni podatki uporabnikov in kupcev kot so: ime, poštni naslov, elektronski naslov, telefonska številka zasebni in zaupni. Osebne podatke, katere nam posredujete ob registraciji, po elektronski pošti in telefonu, shranimo na varno mesto. Dostopni so le pooblaščenemu osebju oz. trgovcem, uporabljajo pa se izključno za trženje naših izdelkov oz. v korist naših strank. Podjetje Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p osebnih podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam.

Varovanje podatkov

Vaši podatki so pri nas računalniško obdelani in varovani v skladu z vsemi veljavnimi predpisi. Vaše osebne podatke potrebujemo za korektno izpolnitev naročila. Vse podatke bomo obdržali v tajnosti in jih nikoli ne bomo posredovali tretjim osebam.

Arhiv dokumentov, računov

Za vsa naročila vam bomo po e-pošti poslali potrditev naročila. Račun dobite skupaj ob dobavi pošiljke. Vsi dokumenti (evidence nakupov, naročila, računi, reklamacije) se hranijo v poslovalnici podjetja Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p., Depala vas 48, 1230 Domžale. Registrirani kupec lahko kadarkoli zahteva kopije dokumentov, katere mu pošljemo po elektronski pošti ali po navadni pošti.

Pravno obvestilo

Vsebine, objavljene na spletnih straneh www.koritnik.si, so last podjetja Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p. in dobaviteljev in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Podjetje Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p se bo trudilo, da bodo spletne vsebine točne in ažurne, in ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe.

Nagradne igre

 

Organizator nagradnih iger je podjetje Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p, Depala vas 48, 1230 Domžale.

1. Splošne določbe
Organizator nagradne igre je
Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Matija Koritnik s.p, Depala vas 48, 1230 Domžale.(v nadaljevanju: organizator).Nagradna igra bo potekala na družabnem omrežju Facebook na naslovu https://www.facebook.com/koritnik.kovinarstvo.peskanje. Nagradna igra ni nikakor sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem. Vse informacije, ki jih uporabnik posreduje v nagradni igri, prejme organizator nagradne igre.

2. Pogoji sodelovanja v nagradni igri
V nagradni igri lahko sodelujejo državljani Republike Slovenije (fizične osebe). Mlajši od 18 let morajo pridobiti dovoljenje staršev za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri ne smejo sodelovati tisti, ki so zaposleni pri organizatorju te nagradne igre in njihovi ožji družinski člani ter osebe, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi nagradne igre in njihovi ožji družinski člani.

V nagradni igri bodo sodelovali vsi, ki se pridružijo Facebook strani https://www.facebook.com/koritnik.kovinarstvo.peskanje ali pa so že oboževalci in bodo delili našo Facebook stran s svojimi Facebook prijatelji ter v komentar pod nagradno igro napisali, da so stran delili.

3. Potek nagradne igre
Žrebanje ne bo javno. Naključno bomo izžrebali zmagovalca izmed vseh, ki izpolnjujejo pogoje za sodelovanje v žrebanju. Zmagovalec je lahko nagrajen le enkrat. Žrebanje in rezultati so dokončni. Nanje ni možna pritožba.

4. Rezultati žrebanja in prevzem nagrad
Nagrajenec bo objavljen na Facebook strani https://www.facebook.com/koritnik.kovinarstvo.peskanje . Pred izročitvijo nagrade mora organizator s strani nagrajenca v roku 14 dni prejeti natančne osebne podatke: ime in priimek, datum rojstva, naslov, davčno izpostavo in davčno številko. Posredovanje vseh teh podatkov je pogoj za izročitev nagrade prejemniku. Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrada ni prenosljiva, menjava nagrade ni mogoča.
V primeru, da nagrado prejme oseba mlajša od 18 let, jo mora pri prevzemu nagrade zastopati oseba, ki je starejša od 18 let in ima po zakonu ali na podlagi ustreznega pooblastila pravico, da zastopa takšno mladoletno osebo. V nasprotnem primeru se ta nagrada ne podeli, organizator pa je prost vseh obveznosti, ki jih ima na podlagi teh pravil do nagrajenca.
Ob prevzemu nagrade je nagrajenec dolžan izpolniti izjavo o prevzemu nagrade. Če je nagrada poslana po priporočeni pošti, se kot izjava o prevzemu nagrade šteje potrdilo o vročitvi.
V primeru, da nagrajenec v 14-dnevnem roku ne posreduje zahtevanih podatkov, se šteje, da se odpoveduje nagradi. V tem primeru se ta nagrada ne podeli, organizator pa je prost vseh obveznosti, ki jih ima na podlagi teh pravil do nagrajenca. Podelitev nagrade se lahko organizira tudi kot javni dogodek. S sodelovanjem v tej nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se v primeru, da je izžreban, lahko njegovo ime, priimek in fotografijo brezplačno objavi in uporabi v avdio, foto in video materialu organizatorja.

5. Davki in akontacija dohodnine
Plačilo vseh davkov od nagrad (vkljucno z DDV-jem) je odgovornost organizatorja. Organizator bo za nagrajence od vrednosti nagrade odvedel akontacijo dohodnine v skladu z veljavnimi predpisi. Morebitna doplačila dohodnine na podlagi letne dohodninske odločbe je dolžan poravnati prejemnik nagrade sam. Preden se nagrada izroči nagrajencu, mora le-ta organizatorju posredovati natančne osebne podatke: ime in priimek, datum rojstva, naslov, telefonsko številko, davčno izpostavo in davčno številko.
Pri nagradah do vrednosti 42 EUR se akontacija dohodnine ne odvede, vrednost nagrade pa se tudi ne všteva v davčno osnovo prejemnika. V skladu z Zakonom o davčnem postopku je nagrajenec tudi za prejem nagrade do vrednosti 42 EUR organizatorju dolžan sporočiti davčno številko.
Organizator bo dobitniku nagrade po pošti poslal potrdilo, ki se bo nanašalo na vrednost nagrade in znesek plačane akontacije davka. Vsi dobitniki, ki bodo prejeli obvestilo, so dolžni to napovedati v svoji dohodninski napovedi za leto 2013. Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami.

6. Odgovornost
Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami okrog lastništva izžrebanih nagrad ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je organizatorju poslala svoje podatke v skladu s temi pravili. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi uporabnika oz. njeni uradno pooblaščeni osebi, katere podatki bodo navedeni v elektronskem sporočilu, ki ga organizator prejme od nagrajenega.
Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršno koli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje družabne mreže Facebook ter posledice nedelovanja, ne glede na razloge nedelovanja. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za nastalo škodo.

7. Pravila nagradne igre
S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti, štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Pravila in splošni pogoji te nagradne igre so na voljo na spletni strani na www.koritnik.si Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na Facebook strani https://www.facebook.com/koritnik.kovinarstvo.peskanje
Vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.

8. Varovanje osebnih podatkov
Organizator bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izročitve nagrade in morebitno plačilo akontacijo dohodnine v skladu z veljavnimi predpisi.
Organizator se zavezuje, da podatki, ki jih bodo nagrajenci posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre oz. neposrednega trženja.

 

Več iz te kategorije: « Splošni pogoji poslovanja
nazaj na vrh

Družbena omrežja